Pisica nu suporta hrana umedă? S-ar putea să te întrebi ce se întâmplă. Indiferent de motiv, dacă pisica ta nu mănâncă, s-ar putea să te simți îngrijorat. În timp ce o pierdere a poftei de mâncare însoțită de alte simptome, cum ar fi obiceiurile modificate de a bea, vărsături, diaree, tuse sau probleme la urinare, justifică o vizită imediată la veterinar, există o mulțime de motive mai benigne pentru care felina ta s-ar putea să fi devenit brusc agitată.

DE CE PISICA MEA NU MAI CONSUMA HRANA UMEDA?

Pisicile pot fi creaturi pretențioase, carora le place rutina. Orice abatere mică de la normă poate provoca o schimbare temporară a obiceiurilor alimentare ale felinei tale.

Dacă pisica ta nu mănâncă timp de 24 de ore sau mai mult, atunci trebuie să o duci imediat la un veterinar. Pisicile trebuie să mănânce regulat sau pot dezvolta rapid sindromul de ficat gras (lipidoză hepatică), care necesită un tratament prompt.

Deși orice pisică poate fi afectată, s-ar putea să fii surprins să afli că este și mai grav pentru pisicile supraponderale ce nu mai mananca, deoarece sunt mai predispuse la lipidoză hepatică.

Iată câteva posibile motive pentru care pisica ta nu va mânca hrana umedă:

  1. Rețeta s-a schimbat

Este posibil ca producătorul de alimente să fi schimbat unele dintre ingrediente sau să fi modificat ușor aroma. Acest lucru nu este întotdeauna evident imediat pe pachet, dar este probabil ca pisica ta să observe!

2. Tipul de mâncare umedă s-a schimbat

Ați schimbat de la sos cu paté, de exemplu? Pisicile pot fi agitate în privința texturilor și pot favoriza un anumit tip de hrană umedă.

3. Un vas murdar

Mâncarea umedă lasă mai multe reziduuri în bol decât croșetele, astfel încât bolul se murdărește mai repede. Bolul poate părea curat, dar pisicile au un simț al mirosului foarte intens. În mod similar, reziduurile de lichid cu miros puternic vă pot jigni pisica.

4. Modificări ale vremii sau ale condițiilor de depozitare a alimentelor

Una dintre atracțiile alimentelor umede este că miroase delicios! Când mâncarea se răcește, își pierde mirosul, ceea ce poate face ca mâncarea să fie dezinteresantă pentru pisica ta. Așadar, dacă afară este deosebit de frig sau ați început să păstrați mâncarea umedă în frigider, încercați să o încălziți puțin.

Comanda acum din sute de tipuri de hrana umeda pentru pisici!

5. O vizita recentă la spitalul veterinar

În cazul în care gradinita sau spitalul a hrănit pisica cu hrana umedă preferată, atunci este posibil ca acum să aibă o asociere negativă cu acea hrană. Aceasta se numește „aversiune pentru mâncare”. Mai simplu spus, înseamnă că pisica ta asociază acum acea hrană cu șederea lor în respectivul loc sau la spital. Dacă acesta este cazul, ar putea fi timpul să încerci o nouă mâncare!

6. Alimente expirate

Dacă pisica ta își întoarce brusc nasu

l la mâncarea umedă, merită întotdeauna să verifici data limită de utilizare. Pisicile au simțuri uimitoare și nu vor mânca mâncare dacă se strica.

7. Mănâncă în altă parte

Dacă pisica ta vânează mai mult decât de obicei, sau un vecin bine intenționat o hrănește brusc, atunci pisica ta poate părea că nu își mănâncă mâncarea. Ai putea încerca o zgarda cu „nu mă hrăni” imprimat pe el.

8. Stresul

Orice modificare a rutinei sau a mediului lor poate stresa unele pisici suficient de mult încât par dezinteresate de hrana lor. Ai schimbat locul unde le hrănești? Pisicilor nu le place dacă mâncarea este prea aproape de bolul cu apă sau de litiera lor.

Sfaturile expertilor?

Dacă dorești ca pisica ta să mănânce hrană umedă, poți începe prin a adăuga o cantitate mică la hrană uscată obișnuită. Încălzirea blândă a hranei umede o poate face mai atrăgătoare, deoarece scoate în evidență mirosul (desigur, verifica întotdeauna că nu este prea fierbinte înainte de a o oferi pisicii!).

Încearcă diferite texturi și arome de hrană umedă, pentru a vedea care îi place pisicii tale. Amintiți-vă că orice modificare a dietei trebuie făcută lent, pe parcursul a 1-2 săptămâni, pentru a evita tulburările de burtă! Acest lucru oferă și pisicii tale timp să se adapteze.

 

By