implant dentar

Cea mai importanta regula, atunci cand pierzi unul sau mai multi dinti, spune ca trebuie sa te prezinti cat mai curand posibil la o clinica stomatologica pentru a gasi solutia potrivita. Altfel, cu cat petreci mai mult timp cu un spatiu gol in cavitatea bucala, cu atat risti sa te confrunti cu probleme mai mari de sanatate.

Pentru toti pacientii de varsta adulta, indiferent daca au 18-19 ani sau daca se apropie de sarbatorirea centenarului, solutia ideala este reprezentata de inserarea unui implant dentar. Potrivit specialistilor de la clinica stomatologica Dental Premier, este vorba despre un surub de mici dimensiuni, care inlocuieste cu succes radacina dintelui pierdut si sustine o lucrare fixa definitiva.

Cercetarile desfasurate permanent in cele mai performante institute pe plan mondial au facut posibila aparitia mai multor metode de tratament, in functie de caracteristicile problemei cu care se confrunta fiecare pacient in parte. Prin urmare, poti fi sigur ca un medic de specialitate va gasi solutia optima si pentru tine. Iata procedurile la care se recurge cel mai frecvent!

Implant dentar plasat direct in os

Aceasta varianta, aplicata in majoritatea cazurilor, consta in inserarea unui surub din titan, zirconiu, tantal sau alt element 100% biocompatibil in osul mandibular sau maxilar. Procedura este relativ simpla, are un pret avantajos si se aplica in cazul pacientilor ale caror oase nu au fost afectate, datorita faptului ca s-au prezentat la clinica la scurt timp dupa pierderea dintilor.

O varianta a acestei proceduri este reprezentata de implanturile zigomatice, la randul lor inserate direct in os, insa printr-o metoda speciala. Mai precis, in cazul pacientilor care sufera de resorbtie osoasa severa se folosesc suruburi cu o lungime mai mare. Ele se insereaza in maxilarul superior, apoi strabat sinusurile, iar varful este ancorat in osul pometelui, cunoscut si sub denumirea de os zigomatic.

Implant dentar subperiostal

Atunci cand nu exista suficient os natural pentru a sustine suruburile, iar pacientii nu vor nici sa se supuna unor proceduri de marire osoasa in vederea unei reconstructii, se opteaza pentru aceasta varianta.

Procedura consta in folosirea unui schelet complex din titan, realizat cu ajutorul tehnologiei laser. El este creat in asa fel incat sa acopere in totalitate osul si, in consecinta, sa ofere un suport stabil si precis pentru lucrarea fixa definitiva.

Pacientii care fac aceasta alegere au parte de mai multe avantaje. De exemplu, microsuruburile sunt ancorate in os cu ajutorul unui ghid chirurgical printat 3D, realizat in mod personalizat, ceea ce permite evitarea unor formatiuni anatomice sensibile sau a unor defecte osoase care altfel ar trebui rezolvate prin metode mai complicate. Fixarea perfecta are, la randul ei, meritul de a reduce timpul necesar vindecarii complete.

Implant dentar in aceeasi zi

Acest tratament se remarca atat prin eficienta, cat si prin rapiditatea cu care este efectuat si ofera rezultatele dorite. El permite plasarea unei coroane dentare provizorii fixe la cel mult 24 de ore dupa inserarea suruburilor.

Procedura le este recomandata persoanelor care si-au pierdut toti dintii de pe o arcada sau care mai au doar cativa, si pentru acestia existand indicatie de extractie. Eficienta sporita se datoreaza faptului ca lucrarea este atasata pe doua tipuri de suruburi: unele drepte, iar celelalte angulate la 35 de grade.

Mergi cu incredere la clinica stomatologica, cerceteaza diferitele variante de implant dentar si, cu ajutorul medicului, vei intelege care este solutia potrivita pentru tine!

 

 

 

 

 

 

 

 


By