design frezare mobila
Vrei sa aduci o noua viata unei piese de mobilier din lemn mai vechi? Un nou strat de vopsea este o modalitate usoara de a-si reimprospata aspectul si de a-l transforma intr-o piesa personalizata. Indiferent daca aveti in vedere vopsea alba sau o culoare distractiva, vopsea mata sau semi-lucioasa, veti dori sa va asigurati ca proiectul dvs. arata cat de profesionist poate pana la sfarsit pentru a sta frumos pe terasa sau in interior.

Sfaturi pentru o vopsire corecta

Este usor ca un proiect de vopsire sa nu mearga conform planului. S-ar putea sa descoperi ca vopseaua se ciobeste rapid si se simte ciudat sau ca finisajul nu arata atat de neted pe cat te-ai imaginat. In cel mai rau caz, un proiect care a mers prost te-ar putea face sa o iei de la inceput. Deci cum eviti asta? Si care este cea mai buna vopsea de folosit pe mobilierul din lemn pentru a face acest lucru? Avem raspunsuri pentru tine! Dupa ce am compilat toate greselile cele mai frecvente observate de-a lungul anilor, impartasim acest ghid util pentru pictarea mobilierului – modul in care functioneaza de fapt, cu adevarat.
  1. Incepeti prin slefuire

Veti gasi adesea tutoriale care sustin ca nu aveti nevoie sa slefuiti si exista, de asemenea, o multime de grunduri si vopsele care promit ca nu este necesara slefuirea. Dar din ceea ce am invatat de-a lungul anilor, slefuirea este o necesitate. Asigurati-va ca incepeti orice proiect de pictura slefuindu-va suprafetele cu smirghel cu granulatie de 150.  Poti cumpara si fronturi MDF frezate pentru ca sunt mai usor de colorat.
  1. Indepartati orice reziduu

Dupa ce ati slefuit, asigurati-va ca stergeti suprafata cu o carpa adeziva pentru a indeparta orice reziduuri. Nu folositi un prosop de hartie si nu speculati daca ar fi mai bine sa folositi o carpa fara scame. Folositi doar carpa speciala! Poti cumpara si MDF infoliat si va fi mai usor de prelucrat.
  1. Amorsati

Daca amorsati mobilierul laminat, utilizati primer.  Amorsati cu o mini rola de spuma si folositi o perie de spuma pentru a ajunge in zonele greu accesibile. Lasati grundul sa se usuce conform instructiunilor de pe cutia de grund. Odata ce este complet uscat, slefuiti orice picatura cu un bloc de slefuit cu granulatie de 220 si stergeti piesa cu o carpa.
  1. Vopseste

E timpul vopsirii! Utilizati o mini rola de spuma pentru a aplica trei straturi subtiri de vopsea latex semilucioasa. Lasati sase pana la opt ore intre straturi. Este important sa slefuiti intre straturi daca aveti picaturi sau reziduuri pe piesa. Folositi acelasi kit de slefuit si o carpa noua. Noua carpa de aderenta este foarte importanta aici: trebuie sa indepartati fiecare fir de scame si praf inainte de a aplica finisajul de protectie policrilic in pasul urmator.
  1. Protejati vopseaua

In cele din urma, utilizati o noua mini-rola de spuma pentru a aplica un strat subtire de protector pe baza de apa Polycrylic Protective Finish, lucios. Vrei sa te asiguri ca treci foarte usor peste acest strat cu rola de spuma pentru a netezi orice bule care pot aparea cu rola de spuma. Lasati 72 de ore sa se usuce inainte de utilizare; altfel, poate deveni lipicios.

By