sampanie

Dintre toate bauturile din lume, una singura este unanim acceptata ca fiind un simbol al victoriei, fiind savurata in momente de sarbatoare. Gustul sau aparte si textura efervescenta transforma spumantul produs exclusiv pe teritoriu francez intr-un succes la nivel mondial.

Probabil ai ghicit deja ca este vorba despre sampanie, o bautura care nu ar trebui sa lipseasca din cadrul unor evenimente fericite si unice din viata unui om. De la petreceri de Revelion si nunti, pana la aniversari si ceremonii speciale, spumantul francez a devenit simbolul exuberantei si al sarbatorii.

Cei care vor sa se bucure de bauturi de calitate oferite de branduri renumite trebuie doar sa acceseze platforma magazinului online BeiCeVrei, unde ii asteapta doar oferte extraordinare. Iar daca te pregatesti pentru un moment special in viitorul apropiat, iata cateva detalii interesante despre spumantul francez!

Pe scurt, despre istoria unei bauturi de prestigiu

Istoria vinurilor spumante este una indelungata, acestea fiind produse inca din timpul Imperiului Roman. Atunci cand vine vorba de sampanie, un moment esential este reprezentat de descoperirea metodei de fermentare in sticla, care permite pastrarea bulelor de dioxid de carbon in vin.

Printre primii oameni din Franta care au dezvoltat si rafinat metoda de productie a sampaniei in secolul al XVII-lea se afla calugarii benedictini din regiunea Champagne. De altfel, modalitatea de obtinere explica si pretul ridicat pe care bautura aceasta il are, in comparatie cu alte vinuri spumante. Etapele laborioase impuse de procesul de producere necesita timp, echipamente speciale si expertiza, ceea ce poate creste costurile de productie.

sampanie

De amintit si faptul ca regiunea sa de productie, Champagne din Franta, are o reputatie consacrata si o istorie indelungata in producerea acestui tip de vin. Normele stricte si reglementarile impuse de AOC (Appellation d’Origine Contrôlée) asigura atat calitatea si autenticitatea bauturii, cat si costuri mai mari pentru producatori.

De asemenea, selectia stricta a strugurilor si practicile viticole specifice regiunii Champagne adauga sampaniei un nivel de rafinament si o calitate superioara. Multi producatori cultiva struguri exclusiv in propriile lor vii, asigurand controlul complet al calitatii.

Astfel, nu este de mirare ca, odata cu trecerea timpului, spumantul devine sinonim cu luxul, iar case renumite, precum Moët & Chandon, Dom Pérignon si Armand de Brignac, joaca un rol semnificativ in promovarea si consolidarea prestigiului acestei bauturi.

Respecta eticheta si savureaza fiecare moment!

Exista mai multe modalitati de a savura si de a te bucura de o sticla de sampanie, fie ca este vorba despre un moment special sau despre un context casual. Iata care sunt paharele din care se bea spumantul!

  •  Flute. Cel mai des intalnit recipient pentru spumante este paharul tip flute. Forma sa inalta si ingusta ajuta la mentinerea bulelor si la concentrarea aromei in pahar.
  •  Coupé. Aceasta versiune mai veche de pahar, cu o forma de cupa larga si adanca, este ideala pentru a te bucura de sampanie cu gheata sau cocktailuri care contin vinuri spumante.
  • Tulip. Paharul tulip sau lalea seamana cu cel de tip flute, insa are o forma mai rotunjita in partea de sus, aspect care permite dezvoltarea aromei in timp ce pastreaza bulele.

Bucura-te de fiecare inghititura din vinul spumant de origine franceza si savureaza victoria la fel cum savurezi o bautura fina, incet si cu incredere!

By