REMORCAREA POATE DISTRUGE TRANSMISIA?

Acum, când vremea este caldă și copiii au ieșit din școală, mai mulți canadieni își leagă bărcile și remorcile și ajung pe drumul deschis. Deși este posibil să nu vă gândiți prea mult la asta, tractarea, chiar și pe distanțe scurte, poate afecta semnificativ transmisia vehiculului. Cu toate acestea, nu toate tractările trebuie să fie dăunătoare. Recomandat este să apelați la servicii de tractare drobeta-turnu severin de câte ori aveți nevoie să tractați ceva din-tro parte în alta. De fapt, atâta timp cât vă întrețineți vehiculul și nu comiteți erori de remorcare obișnuite, vă puteți asigura că nu provocați daune costisitoare transmisiei.

REMORCAREA ȘI TRANSMISIA DUMNEAVOASTRĂ

Imaginați-vă că alergați un maraton în plină vară fără suficientă hidratare pe parcurs – corpul dvs. va fi deshidratat și nu poate funcționa optim. Puteți suferi chiar epuizare și colaps din cauza lipsei unui nivel suficient de lichide în corpul dumneavoastră. Este la fel cu vehiculul dvs. Dacă trageți o remorcă sau o barcă, vehiculul dvs. va lucra mai mult din cauza excesului de greutate. În timpul tractării, fluidele din interiorul motorului și transmisiei vehiculului dvs. se încălzesc, ceea ce creează un efect de oală sub presiune. Acest lucru poate întări și sigila componentele metalice. Cel mai bine este să folosiți servicii de tractare și să luați vehiculul pentru reparații auto și să verificați toate nivelurile de lichid pentru a vă asigura că sunt curate și adecvate pentru remorcare.

ERORI COMUNE DE REMORCARE CARE DETERIOREAZĂ O TRANSMISIE ȘI VEHICULUL DVS.

ERORI COMUNE DE REMORCARE CARE DETERIOREAZĂ O TRANSMISIE ȘI VEHICULUL DVS.

Neacordarea atenției la evaluări – Un vehicul are un rating maxim de remorcare. Dacă supraîncărcați vehiculul cu o remorcă prea grea și care depășește greutatea recomandată, aceasta poate duce la o serie de probleme. Aceste probleme pot include suspensii rupte, transmisii supraîncălzite și sisteme de frânare defecte.

Nerespectarea presiunii în anvelope – Anvelopele trebuie umflate corespunzător oricând plecați într-o călătorie lungă și mai ales înainte de a trage o remorcă. Anvelopele subumflate sau supraumflate creează frecare și vă obligă vehiculul să lucreze mai mult decât este necesar pentru a vă deplasa. Puteți chiar risca o explozie a anvelopei.

Transmisii manuale versus automate – Transmisiile manuale au de multe ori performanțe mai bune decât transmisiile automate. Când trageți cu un automat, asigurați-vă că nu utilizați regulatorul de viteză și acordați atenție accelerației. Dacă încercați să accelerați prea repede, acesta vă poate supraîncălzi cu ușurință transmisia în timpul tractării.