Va prezentam in acest articol o platforma ce ofera posibilitatea persoanelor fizice de a-si inchiria propria masina. Platforma se numeste Rent-4U System si face din autovehiculul tau, o afacere proprie de inchirieri masini. Modulul este disponibil in prezent in localitatile Bucuresti, Otopeni si Alba-Iulia si urmeaza fara doar si poate sa se extinda si in restul Romaniei. In randurile urmatoare veti vedea cum va puteti inchiria masina ca persoana fizica si care sunt beneficiile obtinute, in urma acestui serviciu. Asadar, sa vedem ce inseamna Rent-4U System.   Proiectia platformei Rent-4U System a inceput in anul 2019 si a avut functionalitate in anul 2020. A fost menita sa aduca un venit suplimentar persoanelor ce detineau un autovehicul. Proiectul Rent-4U a plecat de la o strategie destul de bine dezvoltata, ce urma sa actioneze la doi poli. De pe urma acestui sistem de inchirieri online, urmau sa beneficieze persoanele fizice, cat si clientii din domeniul de inchirieri auto. In randurile ce urmeaza, veti afla mai exact care sunt beneficiile aduse de sistemul online de inchirieri Rent-4U.

Platforma de rent a car orientata catre clienti si societate

Platforma Rent-4U este un soft orientat catre societate. Scopul ei este de a aduce un venit suplimentar persoanelor fizice. Va trebui sa detineti un autovehicul, iar mai departe totul va decurge de la sine.

Cum functioneaza acest soft de inchirieri masini?

Platforma Rent-4U System functioneaza in prezent in pietele de rent a car din Bucuresti si Otopeni. De anul acesta a fost deschis un centru si in orasul Alba Iulia, despre care vom discuta mai tarziu. Sistemul este destul simplu de inteles. Orice persoana care detine o masina, o poate pune pe platforma Rent-4U. Puteti intra in contact cu un agent sau puteti incarca documentele masinii direct pe mail.

Ce conditii va trebui sa indeplineasca masina, pentru a fi pe platforma Rent-4U?

In primul rand, masina va trebui sa fie a dumneavoastra personal. Astfel, va trebui sa fiti proprietar unic al autovehiculului. Domiciliul dumneavoastra va trebui sa fie intr-una din cele 3 localitati: Otopeni, Bucuresti si Alba-Iulia. De asemeni, autovehiculul plasat pe platforma de inchirieri auto din Otopeni si Bucuresti, va trebui sa fie cel putin din anul 2017. In al doi-lea rand, pe site-ul nostru vor ajunge 3 poze ale autovehiculului dumneavoastra. Una va trebui sa contina exteriorul masinii, a doua va trebui sa aiba interiorul autovehiculului ( bordul acestuia ) si a treia sa contina portbagajul masinii. Pe langa aceste fotografii, va trebui sa mai atasati si documentele auto. Ele vor fi trimise pe adresa de mail: [email protected]. Actele, datele si pozele vor fi verficate de catre un agent Rent-4U. In cel mult doua zile lucratoare, veti primi un raspuns.

Care sunt localitatile in care functioneaza aceasta platforma de inchirieri auto?

Rent-4U System este disponibila din anul 2020 in localitatile Otopeni si Bucuresti. De la inceputul anului 2021, platforma are aplicabilitate pe piata de rent a car din Alba Iulia. Fiind la inceput in judetul Alba, sistemul de inchirieri auto pentru persoane fizice va trebui sa obtina mai multa vizibilitate. Se preconizeaza ca pana la sfarsitul anului 2023, 20% din inchirierile auto din orasul Alba Iulia sa fie realizate prin acest soft.

Cat se poate castiga din folosirea acestui soft de rent a car?

Cand vorbim de castig, va depinde de mai multi factori. Conteaza foarte mult tipul de masina, pe care o puneti la dispozitie. Este un pret de inchiriere pentru autovehiculul Dacia Logan si un alt pret de rent pentru un Mercedes ML350. O persoana care plaseaza spre un inchiriere un autovehicul ce face parte din clasa de lux, va castiga de 3 ori mai mult fata de cineva care detine o masina dintr-o clasa obisnuita.

Si totusi, cat se poate castiga daca iti pui masina la inchiriat?

Ca sa explicam mai clar cat se poate castiga din inchirierea unui autovehicul, vom oferi un mic exemplu. Sa spunem ca aveti Volkswagen Golf si doriti sa il plasati pe platforma de rent a car Rent-4U. Acest autovehicul se poate inchiria in medie, cu 28 de euro. Pe platforma respectiva, aceasta masina are o rata de ocupare de 22 de zile pe luna. Astfel, pentru cele 22 de zile, veti avea un venit lunar de 616 euro. Pentru aceasta suma 20% va fi comisionul platformei. Astfel, din cei 616 euro, dumneavoastra veti ramane cu 496 de euro, respectiv 2430 Ron pe luna.

Care este volumul de munca pentru cei 2430 Ron?

Serviciul Rent-4U System nu este construit, pentru a transforma timpul liber, intr-un sofer personal. Nicidecum, platforma nu este adaptata pentru un serviciu de car sharing. Astfel, pentru cei 2430 de Ron, dumneavoastra va trebui sa aveti un volum de munca de 8 ore pe luna. Vom explica in randurile ce urmeaza, de ce  sunt mai exact 8 ore de munca. Media pentru o singura inchiriere este de 6 zile. Pentru cele 22 de zile ocupare pe luna, dumneavoastra veti avea doar patru inchirieri. De asemeni, o singura inchiriere se realizeaza cu doua ore de munca. Este o ora petrecuta la livrarea autovehiculului catre client si o ora la ridicarea masinii. Astfel, pentru cele 4 livrari, dumneavoastra veti munci cel mult 8 ore. De aici, puteti decide dumneavoastra daca merita cele 8 ore pe luna, pentru a castiga cei 2430 de Ron.

Cum vor fi ajutati clientii din rent a car de catre aceasta platforma?

Viziunea acestei platforme de inchirieri auto este destul de clara. Ea nu va fi orientata doar catre societate. In primul rand, vor beneficia clientii din acest domeniu de activitate. Ca sa intelegeti mai bine, trebuie ca pana acum sa fi inchiriat o masina de cel putin 3 ori. In fiecare perioada a anului, clientul intalneste situatii diferite referitoare la companiile de rent a car. In luna Februarie, preturile de inchirieri auto sunt destul de mici, iar masinile din rent a car se gasesc destul de usor. Acest fenomen apare din cauza faptului ca cererea este mai mica decat oferta. In luna August, preturile de rent a car sunt enorme si se gaseste extrem de greu o masina pentru inchiriere. In aceasta perioada a anului, cererea este mai mare decat oferta. Ceea ce face platforma de inchirieri masini pentru persoane fizice, Rent-4U System, este sa echilibreze aceasta balanta. In momentul in care piata are nevoie de un numar mai mare de autovehicule, va veni in ajutorul ei persoanele fizice. Ei vor echilibra balanta intre cerere si oferta in perioada de vara. Prin aceasta forma, fiecare persoana care va dori sa inchirieze un autovehicul nu se va mai confrunta cu fluctuatiile de preturi si vor gasi intr-un final o masina libera. Acesta a fost articolul nostru. Ati urmarit de aceasta data un sistem inovativ de rent a car pentru persoane fizice. Sistemul este inca la inceput, dar o sa ia amploare din ce in ce mai mult. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!

By