Etuo
Chiar dacă încă este iarnă și destul de frig afară, cu toții probabil că ne gândim deja la luna iulie, poate cea mai estivală lună a anului, cea mai călduroasă și bineînțeles una dintre preferatele noastre pentru a pleca în vacanță. Și când vorbim de vacanță, asta înseamnă de obicei a vorbi și despre plajă sau piscină. Locuri de risc maxim pentru mobilul tău. Este cunoscut de toți că, dacă telefonul nostru nu are certificare pentru a putea rezista la apă, contactul cu aceasta este unul dintre cele mai rele lucruri care i se pot întâmpla, așa că este mai bine să fii precaut și să mergi bine pregătit la plaja.

Evitați apa pe mobil cu orice preț

Telefonul nostru trebuie ținut întotdeauna departe de apă, cu excepția cazului în care are o certificare IP68 , care îi va permite să fie scufundat în apă până la 1,5 metri adâncime timp de 30 de minute. Însă marea majoritate a telefoanelor nu îl au și, prin urmare, pot fi pradă ușoară apei, ceea ce poate fi cu adevărat devastator pentru unele componente ale acestuia. Daunele cauzate de apă sunt cele mai grave pe care le poate suferi telefonul nostru. Deși la prima vedere senzația este că telefonul nostru nu a suferit daune datorită apei, dacă aceasta se depune între componente, pe termen lung poate fi ceva catastrofal. De aceea este atât de important să eviți apa cu orice preț. Cu atât mai mult dacă este apă de mare, deoarece sarea va accelera procesul de oxidare a componentelor telefonului nostru dacă nu este izolat corespunzător. Deci fiind foarte clar că interacțiunea telefonului nostru cu apa trebuie să fie zero, acum, important este să obținem o husă bună care să evite acel contact.

Ce huse putem folosi?

Din păcate, dacă telefonul nostru nu este pregătit pentru apă, opțiunile disponibile pentru a-l proteja sunt destul de limitate. Totuși, putem găsi două tipuri de huse pentru telefoane mobile pentru a le duce la plajă sau la piscină. Huse universale din plastic, sub forma unei pungi, care ne permit să depozităm telefonul în interiorul unei mici pungi de plastic transparent care se închide ermetic și protejează telefonul de riscul reprezentat nu doar de apă, ci și de nisip. Aceste huse sunt potrivite pentru orice dispozitiv de dimensiuni medii, deoarece fiind o geantă simplă putem pune în ea nu doar un telefon mobil, ci și alte dispozitive pe care dorim să le protejăm de apă. Huse pentru scufundări – aceste huse sunt potrivite pentru scufundări cu telefoane, astfel încât să putem face fotografii subacvatice fără teama că telefonul va fi deteriorat la contactul cu apa. Sunt de obicei carcase făcute pentru un anumit model și au un design suficient de gros și etanș pentru a se adapta la adâncimi de câțiva metri în apă, fără a afecta componentele. Huse 360 de grade – aceste huse reprezintă pasul intermediar între husa din plastic universală și cea de scufundări, deoarece ne oferă un design similar cu cel al unor huse de 360 de grade, cu plusul că unirea dintre ambele huse, față și spate, este produsă printr-un mecanism care garantează etanșeitatea husei. Cu toate că, majoritatea producătorilor scot pe piață și modele rezistente la apă, este indicat să nu intrăm cu telefoanele în apă decât dacă au acea certificare specială. Etuo îți pune la dispoziție diferite modele de huse pentru diferite tipuri de telefoane care sunt rezistente la apă precum husa Samsung a20e sau Xiaomi MI 11 lite. Cu toate acestea, trebuie menționat că nu este indicat să intrați cu ele în apa mării sau în piscină.

By