Problemele provocate de pierderea unui dinte si de aparitia unui spatiu gol in cavitatea bucala sunt nenumarate, indiferent de varsta. Daca nu se intervine la timp cu tratamentul corect, sunt afectate zambetul si modul in care vorbesti, fizionomia si, mai ales, starea de sanatate.

Din fericire, medicina stomatologica a gasit tratamentul ideal pentru aceasta situatie. Este vorba despre inserarea unui implant dentar, procedura recomandata tuturor pacientilor adulti, indiferent de modul in care si-au pierdut dintii.

In ce consta tratamentul cu implant dentar – Dental Premier

Implanturile sunt piese realizate din zirconiu, titan, tantal sau alte materiale 100% biocompatibile cu organismul uman. Ele tin locul radacinii dintelui pierdut si fac posibila montarea unei lucrari fixe, care arata si se comporta, din toate punctele de vedere, la fel ca un dinte natural.

Dupa primele consultatii, inserarea propriu-zisa se desfasoara pe parcursul a aproximativ 30 de minute, interval in care pacientul este anesteziat, deci nu simte nicio durere. Ulterior, se asteapta un interval de cateva luni pentru ca suruburile sa fuzioneze cu organismul, dupa care se realizeaza procedurile finale, care constau in montarea lucrarii definitive.

Efectele benefice pentru starea de sanatate

Ca urmare a pierderii unui dinte, incep sa se produca o intreaga serie de fenomene nedorite, care afecteaza starea de sanatate si care nu pot fi stopate decat prin intermediul procedurii de inserare a unui implant dentar.

Din cauza existentei unui spatiu gol si faptului ca pe ele nu mai este aplicata o presiune normala in timpul mestecarii alimentelor, oasele maxilarului si mandibulei incep sa se taseze. Un alt proces nedorit este cel de migratie dentara, care consta in deplasarea dintilor invecinati cu cel pierdut, dintr-o tendinta naturala de umplere a spatiului gol, care le slabeste insa si rezistenta.

Creste considerabil si riscul de aparitie a doua dintre cele mai raspandite afectiuni stomatologice, atat in Romania, cat si pe plan mondial: cariile si boala parodontala care, odata instalate, genereaza numeroase alte consecinte negative.

Toate aceste fenomene nedorite sunt stopate in momentul in care este urmat tratamentul indicat de medicul stomatolog. In plus, efectele benefice au impact inclusiv asupra starii generale de sanatate a organismului si functionarii organelor interne, datorita unei digestii imbunatatite de modul corect in care sunt din nou muscate si mestecate alimentele.

Beneficiile de natura estetica ale unui implant dentar

Multe persoane ramase fara dinti isi pierd increderea in sine, ceea ce le afecteaza considerabil viata sociala. Ele nu mai au curajul sa zambeasca sau chiar sa vorbeasca in public, temandu-se ca nu cumva sa lase o impresie neplacuta. Problema dispare datorita faptului ca implanturile arata la fel ca dintii aflati in apropierea lor.

In lipsa tratamentului, chiar si forma fetei se modifica neplacut, din cauza tasarii oaselor si deplasarii dintilor. Si acest fenomen este stopat in urma interventiei. In plus, este imbunatatita si capacitatea de a rosti din nou in mod corect toate sunetele. Dictia redevine impecabila, astfel ca ai putea sa tii fara emotii chiar si un discurs in fata unui public numeros.

Un implant dentar iti schimba viata in bine in mai multe feluri. Modul in care arati si vorbesti, interactiunile sociale si starea de sanatate au in egala masura de castigat de pe urma acestui tratament revolutionar.

By