lama cositoare agricole
In momentul in care alegi o lama cositoare tot ce trebuie sa faci pentru inceput este sa te asiguri ca o alegi pe cea potrivita. Cum poti face asta? Foarte simplu, urmand recomandarile producatorului cositoarei, pe care, de cele mai multe ori, le vei gasi in instructiunile care insotesc utilajul. Iata mai multe informatii de care este bine sa tii cont.

Care sunt intrebuintarile principale ale cositoarelor cu lama?

Rolul principal al acestor utilaje agricole consta in toaletarea suprafetelor care sunt inverzite si in mod implicit colectarea furajelor pentru animale. Pentru a face corect selectia va trebui sa tii cont de culturile pentru care cumperi si de tipul de relief. De asemenea, este ideal sa folosesti o motocositoare cu lama corecta pentru a curata pasunile si gradinile care sunt intinse. In momentul in care esti pe punctul de a cumpara o motocositoare, primul lucru pe care va trebui sa il ai in vedere este puterea pe care motorul o are, pentru ca de ea depinde si modul de functionare. In cazul in care motocositoarea are o putere foarte mare, optimizeaza conditiile de munca pentru ca, in functie de necesitatile proprii, sa poti alege o motocositoare cu motor puternic sau mai putin puternic. Pentru suprafetele intinse si care au denivelari, acolo unde este vegetatie abundenta, este ideal sa folosesti motocositoare cu motor de 9 cai putere. In cazul suprafetelor mai mici ca intindere si care nu sunt in totalitate acoperite de verdeteaza se poate utiliza si un motor de 6 cai putere. Unele dintre cele mai bune motocositoare cu lama te vor ajuta sa cureti usor terenurile cu vegetatie medie, dar si pe cele care au o vegetatie foarte bogata. Specialistii din acest domeniu, recomanda indepartarea musuroaielor, indepartarea pietrelor si a crengilor de pe teren inainte de a utiliza motocositoarele pentru a nu le forta excesiv. In caz contrat, vei risca ca utilajul sa se strice mai repede decat te-ai fi asteptat. Motocositoarele cu lama pot fi folosite pentru mai mule munci agricole, in cazul in care este inlocuita lama cu alte dispozitive. In felul acesta se pot folosi pluguri sau freze care sa fie rotative. In magazine poti gasi o gama varianta de motocositoare la preturi foarte bune, de unde poti sa alegi foarte usor modelul dorit. Fie ca vei avea nevoie de un model prevazut cu motor puternic sau nu, toate produsele pot fi folosite la un randament maxim pentru o perioada lunga de timp.

Caracteristici la care sa fii atent in momentul in care cumperi motocositoarele

Costurile difera in functie de tip si de model, dar aceste dispozitive ofera cel mai des un raport foarte bun intre pret si calitate. Consumul de combustibil este de asemenea foarte important. Aceste dispozitive au consum variat. Un motor de 9 cai putere poate consuma aproximativ 3 litri de carburant pe ora, pe cand unul de 6 cai putere consuma maxim 1.5 litri pe ora. Latimea lamei pentru tuns indica de la inceput randamentul pe care il vei obtine. In functie de spatiul pe care intentionezi sa il cureti va trebui sa alegi si latimea pe care sa o aiba lama. Prin urmare, unele lame pot fi mai mici, dar pentru alte activitati vei avea nevoie de motocositoare cu lama de 1 m.

By