Ai auzit despre paraliza in somn? Care sunt cauzele si metodele de tratament? Citeste acum tot pe doctormit.ro!
Paralizia in somn, o problema care suna atat de grav, iti poate provoca suferinta, dar nu este ceva care sa ne puna sanatatea in pericol. De aceea se merita sa aflam ce este, ce cauze o determina si cum putem scapa de ea.
De cele mai multe ori, paralizia in somn apare atunci cand corpul se odihneste, in special cand dormim. Conform specialistilor din domeniu, paralizia in somn este o tulburare de somn si apare in momentul in care adormim sau atunci cand ne trezim. Pe de alta parte, paralizia in somn are o durata foarte scurta, cuprinsa intre un minut si cinci minute.
Unul dintre simptomele prin care se manifesta paralizia in somn este faptul ca nu vei putea sa-ti misti muschii si nici macar sa spui un singur cuvant. E foarte important sa nu ne agitam si sa ne linistim pana cand problema va dispare de la sine.
Aceasta problema poate sa apara la orice persoana sanatoasa si e foarte important sa retinem ca acest lucru nu afecteaza sanatatea. Este o problema comuna si obisnuita care poate afecta orice persoana cel putin o data in viata. Totodata, e important sa nu tipam sau sa vorbim deoarece mintea functioneaza perfect, doar corpul este cel care nu poate reactiona.
Alte simptome care pot insoti paralizia in somn sunt o senzatie de suferinta sau de frica declansate din cauza paraliziei sau o senzatie de presiune in piept si dificultati de respiratie. Mai mult ca sigur ca esti constient de toate, dar nu te poti misca.
Printre cele mai frecvente cauze care duc la aparitia paraliziei in somn sunt stresul zilnic, presiunea din viata de zi cu zi sau dormitul prost multe nopti la rand sau lipsa de somn.
Daca faci parte din categoria persoanelor care au suferit o singura data in viata de paralizie, atunci nu ai de ce sa-ti faci griji, deoarece aceasta nu cauzeaza probleme de sanatate. Insa, daca aceste episoade se repeta atunci e important sa ne relaxam si sa ne aducem aminte ca nu se va intampla nimic rau, deoarece nu exista niciun motiv de panica.
Pentru a-ti recupera mobilitatea, atunci trebuie sa-ti misti degetele de maini si de la picioare incetul cu incetul. Odata ce vom putea sa le miscam, e important sa ne ridicam din pat cu calm si sa incercam sa mergem incet.
In cazul persoanelor care sufera frecvent din cauza acestei probleme e bine sa mearga la medic pentru ca este posibil sa sufere de o tulburare de somn subadiacenta. Cu toate acestea, este important sa ne amintim ca paralizia in somn nu dauneaza sanatatii.
Informatii suplimentare despre subiect puteti afla din urmatorul videoclip DoctorMIT: