O cada freestanding la perete ofera baii o nota de lux si ofera o experienta de scaldat cu totul speciala. Aceste cazi nu sunt montate pe perete, dar pot fi instalate in mijlocul incaperii. La acest tip se gaseste un numar deosebit de mare de forme si dimensiuni, inclusiv o functie de jacuzzi. Exista foarte multe tipuri de astfel de cazi si de asemenea, acestea au foarte multe avantaje. In ceea ce priveste materialul, se face in principal o distinctie intre o turnare minerala, acrilic sanitar sau email de otel. In functie de material, acesta are diverse avantaje.
  • Turnat mineral: Cazile au o durata lunga de valabilitate, suprafetele lor sunt insensibile si depoziteaza caldura deosebit de bine.
  • Acrilic sanitar: Aceste cuve sunt maleabile si, prin urmare, sunt disponibile in mai multe forme. Sunt usoare si rezistente la murdarie.
  • Email de otel: Sunt deosebit de robuste, iar acoperirea le face usor de curatat.
Designul unei cazi freestanding este deosebit de versatil. Exista forme de la rotunde, ovale, dreptunghiulare pana la un aspect antic. Exista, de asemenea, o selectie mare de design pentru jantele, fitingurile si culorile pentru cada. Cu acest tip de cada se obtine cu siguranta un loc care atrage ochiul, ceea ce inseamna distractie absoluta in timpul imbaierii. Din punct de vedere al dimensiunilor, exista modele potrivite pentru una, doua sau chiar mai multe persoane. Cand se achizitioneaza, trebuie sa fie clar care sunt nevoile de baie pentru care se doreste o cada. Cu toate acestea, dimensiunile cazii sunt legate si de dimensiunea camerei. Nu are rost sa se puna o cada supradimensionata intr-o baie mica. Se aplica urmatoarea regula generala:
  • Pana la 150 cm lungime: adultii nu se pot intinde, dar cada este potrivita pentru baile mici
  • 150-165 cm lungime: O medie buna, picioarele pot fi uneori intinse
  • De la 170-185 cm lungime: Sunt cazi care permit o baie confortabila
Greutatea proprie a unei cazi freestanding este deosebit de importanta in casele mai vechi, daca baia nu este la subsol, ci la unul dintre etajele superioare. In trecut, plafoanele uneori nu erau construite la fel de stabile ca in prezent, ceea ce inseamna ca volumul portant este mai mic. O cada usoara minimizeaza riscul ca tavanul sa cedeze sarcinii si sa provoace daune majore. Sunt disponibile cazi de baie freestanding, cu unele caracteristici suplimentare. Acestea includ o functie de jacuzzi si fitinguri de preaplin. Bateriile care sunt atasate de marginea cazii si in mijloc permit, de asemenea, o experienta de scaldat speciala pentru doua persoane. Anumite functii sunt, de asemenea, disponibile pentru fitinguri, cum ar fi un dus cu ploaie, jet de masaj si adecvarea pentru un incalzitor de flux. Principala distinctie se face intre diferitele tipuri de cazi de baie autoportante in functie de 4 modele, care sunt cada cu picior, papuci, rolltop si cada semi-autonoma. In functie de tip, exista anumite avantaje ce trebuie cantarite. Exista si diferente de material si dimensiune.

By